Peace & Passion retreat 25 april-2 maj

Bize_MinervoisMindfulness, yoga och skapande under skön vårvecka i södra Frankrike

Vi utforskar paradoxen att finna lugn och samtidigt öppna för vår inre natur och livspassion. Retreat betyder att vila, återknyta till källan, släppa taget om sinnesbruset och lyssna djupare i oss själva, för att sen återgå till vardagen med ny kraft. Vi kan hitta ett läkande viloläge och ett flow som frigör låst livsenergi.

”Att släppa taget och vara betyder att uppleva kontakt med allt som är i livet, och med själva varandet. Din sanna natur är del av en expansiv rymd av helhet”. – Jon Kabat-Zinn

Under veckan fördjupar vi oss i mindfulnessmeditation, kravlöst måleri och kontakt med naturen. 

Vedic Art är en transformerande metod, och du behöver inte kunna något om måleri. Vi kommer att sätta skapandet i relation till vår omgivning, hur upplever vi de inneboende förbindelse med varandra och med de självläkande krafterna i livets väv. Här hämtas inspiration i naturen, och kontemplativa övningar ur metoden ”The Work that Reconnects” (skapade av ekofilosofen Joanna Macy). Det är bra om du har någon vana av meditation eller kontemplativa övningar sedan tidigare.

Vi börjar med morgonyoga och varvar sen meditation och måleri. Vi går också några tysta vandringar i naturen tillsammans. En utflykt till medeltidsbyn Minerve, Svarta madonnan och den heliga källan i Notre Dame du Cros och en marknad i trakten ingår också i kurspriset. Platsen för retreaten är den medeltida byn Bize-Minervois, i Languedoc-Roussillon. Alla övernattar runt hörnet på olika alternativ med den bekvämligheten du väljer. Du kommer att få tid för integration, vila, eftertanke, eller kanske ett dopp i floden. Vår duktiga ayurvedamassör Victoria Bergmark följer med från Sverige. Hos henne kan boka behandlingar utöver programmet för retreaten.

Varmt välkommen!

© Birgitta Elfström/Johan Aredal  2015