Resa hit


Vi bokade tågluffarkort och platsbiljetter genom Kalmar resecentrum, bra service och smidigt sätt att ta sig hit utan att flyga. Sovtåg genom Tyskland och direkt från Mulhouse till Montpellier med pendeltåg till Narbonne. Nu finns det fler sajter där man kan boka själv.

Flixbuss  till Paris och snabbtåget till Narbonne är ett intressant val som inte är dyrt om man bokar tåget i god tid. Däremot sitter man upp hela bussresan.

Blablacar är en samåkningssajt som kopplar ihop privatpersoner som kör eller vill åka med. Funkar över större och större del av Europa hela tiden. Många åker mellan Paris och Languedoc så det är bara att registrera sig på blablacar.fr

Kör man egen bil är det vackert att köra över Clermont-Ferrand/ Millau istället för motorvägen över Lyon. Alla större motorvägar i Frankrike kostar vägtull. Det finns också ett biltåg (med sovkupéer) som man bokar i god tid. Det går mellan Hamburg och Lörrach.

Ryanair kan man ta till Stansted och byta till Carcassonne, lite långa väntetider i Stansted.

Brussels Airlines flyger till Toulouse från de flesta större städer, byte i Bryssel. KLM likaså, byte i Frankfurt.

Norwegian flyger till Montpellier på sommaren och året trunt till Barcelona dit även Vueling, SAS  m fl flyger dagligen.

Tåg går till Narbonne från dessa platser (I Beziers blir man hämtad eller hyr bil själv, det är nära).DSC00406


© Birgitta Elfström  2015-17, Design: aredal.se