En kursdag…

kan se ut så här: 

Frukost på egen hand med bröd och croissanter från ett av byns två bagerier. Samling och genomgång, sedan förflyttning med fötter eller bil till Montagne Noires kullar, utefter floden La Cesse som flyter genom byn. 

Måleri i naturen, lunchpaus när matpatrullen kommer med säsongens mat, det är mitt i körsbärstiden. 

Ett målarpass till och sedan hemfärd för antingen egenlagad mat eller lång middag hos någon av de tre restaurangerna i byn, alla inom kort gångavstånd. 

Vissa övningar görs inomhus, t.ex. färgteori.

Det är matmarknad i Bize på onsdagar och en större i Olonzac på tisdagar om man vill proviantera lokalproducerat vin, frukt, grönsaker och ost.

En dag åker vi lite längre, till Minerve och flodravinen som den befästa byn från 1100-talet ligger i och vidare till den svarta madonnan och den heliga källan vid Notre Dame du Cros.

© Birgitta Elfström  2015-16, Design: aredal.se