Byggnadsvårdskurs!

DSC 0345


Välkomna till en vecka med extra allt! 

Sol, god mat, vackra omgivningar, kunniga och inspirerande handledare och ett fantastiskt renoveringsobjekt i byn Pepieux i Languedoc i södra Frankrike.

 I sju dagar lär vi oss om fönsterrenovering, reparation och underhåll av  fönsterluckor och andra trädetaljer, stuck och gipsarbeten, gjutjärn och smide samt många traditionella målerimetoder. Föreläsningar och teori  varvas med praktiskt arbete och träning på handlag och material.

Ägarna till det gigantiska vinbondehuset upplåter sitt gästhus till oss. Fantastiska utrymmen, sovrum med himmelssängar eller vackra bjälkar, swimmingpool och 5 minuter att gå till platsen för kursen. Ingår gör också helpension under samtliga kursdagar, utflykter till marknad och medeltida byar, föredrag om traditionella måleritekniker, traktens historia samt hur man provar traktens vin. Missa inte en unik vecka med näring för alla sinnen. 

här är länken till boendet! http://www.manoirtheron.com

DSC 0226[1]

Vinbondehuset har en hel del spännande material att öva på, här är baksidan mot trädgård och pool.

Vi arbetar i tre olika grupper så att alla fårmöjlighet att prova på teknikerna. Handledare är Sven Sillén, Anneli Nathorst och Richard Nathorst, alla tre verksamma som byggnadsvårdare med traditionella material som specialitet. Producent för kursen är bebyggelseantikvarie Birgitta Elfström.

http://www.sillen.se

https://www.facebook.com/maisondedeux/


© Birgitta Elfström  2015-17, Design: aredal.se