Tips på resvägar


Till Narbonne går tåg från Paris via Montpellier, från Toulouse , Marseille och från Barcelona. Det går att flyga till alla dessa städer och tågen går tätt från Toulouse och Montpellier, lite mer sällan och inte så sent på dagen från Barcelona. 

Ryanair flyger till Beziers från Arlanda sommaren 2024 och Transavia samt Norwegian flyger kanske till Montpellier från Arlanda under sommarsäsongen (snabba förändringar där). KLM och Air France är väldigt pålitliga och flyger till Toulouse med byte i Amsterdam eller Paris. Många avgångar, bra service. Brussels Airlines, SAS och Norwegian har blåst oss på pengar så dessa bolag undviker vi. Klimatkompensera kan man göra hos t ex ETC, där räknar man ut hur mycket det blir med hjälp av deras räkneverktyg.

En del hyr bil i Barcelona och tar sig till Bize på motorvägen som går via Narbonne. Ibland kör vi hela vägen från Sverige, då räknar vi med två övernattningar om man inte lyxar och tar biltåget från Hamburg till södra Tyskland. 

Flixbuss har jag provat men det är inte bekvämt. Bättre då att vi snart har ett nattågt från Hamburg till Paris. Nu åker man från Hamburg till Basel och byter mot Montpellier, ett civiliserat sätt att resa. DSC06216
SONY DSC
© Birgitta Elfström  2015-16, Design: aredal.se