Huset vid floden

På första våningen ligger ett fullt utrustat kök med braskamin, matplats, två sovrum, tvättmaskin, toalett och badrum med badkar. Det ena sovrummet har två enkelsängar, det andra en dubbelsäng. Nästa våning innehåller ytterligare ett badrum, två sovrum (ett med dubbelsäng, ett med en dubbel och en enkelsäng) och det stora vardagsrummet med utsikt över floden och de kullar som är början på bergskedjan Cevennerna och Montagne Noir. Den nyligen inredda vinden har två enkelsängar och en hängmatta framför den franska balkongen med solnedgång och svaldans att beundra vid kvällsaperón.

Le Pech heter den höjd man ser från framsidan och dit kan man fotvandra för en fantastisk utsikt över flera medeltidsstäder, Canal du Midi, Medelhavet och Pyreneerna.

Huset lär vara byggt på 1600-talet ( grannen säger 1300talet och det kan vara sant för de undre delarna) och är tillbyggt och moderniserat vid olika tidpunkter. Senaste omfattande renovering skedde på 1970-talet. Jag har uppdaterat el, ytskikt, kök och vinden. Med mera. 

Byn har anor från romartiden och det stora Logis Colbert var en yllefabrik på Napoleons tid. Troligtvis har ull och senare också siden varit viktigt för trakten, det finns fortfarande mullbärsträd kvar utefter stranden, ett minne från silkestillverkningen. Nu är det vin, oliver och frukt för hela slanten. Turismen är inte särskilt påtaglig. Här är det kulturhistoria, mat, vin och naturupplevelser som gäller.

Läs mer om huset!

© Birgitta Elfström  2015-16, Design: aredal.se