Jaaa! Det kommer att bli varmt och soligt igen! Ny målarkurs med Jan van Boeckel i Bize i juni!

Det är jätteroligt att få bjuda in till en målarkurs igen nästa år. Vi har bokat den 26:e till den 30:e juni för detta. Vill man komma tidigare och stanna längre går ju det hur bra som helst, jag kan kolla vilka boende vi kan fixa beroende på om man vill lyxa, spara, dela eller vara själv.

Huset håller på att renoveras. Taket är nytt efter ett rejält skyfall som verkade regna rätt igenom. Samtidigt passar jag på att inreda vinden och laga fasaden mot innergården. Förhoppningsvis tröttnar duvorna på stöket och flyttar till lugnare platser.

På vinden kommer det att bli ett sovrum till och ett franskt fönster mot takåsar, kyrka och kullarna i solnedgång. Alla tycker jag är knasig som inte har en terass vänd mot floden, men den ser man ju hela tiden ändå.

Genom husrenoveringen har jag kommit i kontakt med ett svensk par som lever på byggnadsvård, ett eftersatt område i Languedoc. Vi håller som bäst på att planera en byggnadsvårdskurs under nästa år, datum ej spikat. Clara Diesens uppskattade skrivarkurs får troligtvis en uppföljning i samma veva. Den är efterlängtad. 

Annars är huset nog ledigt i slutet av juli och hela augusti om någon är sugen, jag tycker om att vara i Sverige då. Skriv ett mejl i så fall: birgitta@pedra.se

Här är ett foto från saltbassängen i Gruissan/ Ile St Martin precis vid ostronrestaurangen. Vattnet är helt rosa när det är så salt. Maria Ringhertz tog bilden i september 2017

IMG-20170717-WA0001

© Birgitta Elfström  2015-17, Design: aredal.se