En uppdatering

En varm vecka i juni 2018 målade vi i och omkring Bize-Minervois. 

Det var fotbollsVM i baren på torget och byn var full av liv och mat. Sista veckan i juni har säsongen börjat och allt lever upp. Roligt att se är att det öppnat en ny salladsrestaurang, typ hål i väggen, en ny deli med hämtmat, en thaivagn på måndagar och alla verkar ha kunder. Vi var lite rädda att vårt närmsta bageri skulle ge upp men det verkar har vänt. Hela byn har livsluft och några svenska familjer har också hittat hus här. 

Jag har fixat med huset i år, fått hjälp av duktiga snickaren Jeremy och hans gäng och gjort en del ytbehandling själv. Nu behöver vi inte vara rädda att det ramlar ner småstenar i huvudet när vi tvättar penslar på bakgården, väggen är putsad och hel. Nytt tak och hängrännor gör att regnet tar en annan väg än in i vardagsrummet. 

Och framförallt är vinden numera ett rum att njuta av, jag ska lägga in lite bilder.

Huset går att hyra om någon är sugen, rymmer lätt 2 familjer. I juli var vi 10 ungdomar och jag och vi gick inte på varandra. 

Några förslag om mindfulness och yoga har dykt upp, alltid aktuellt men det gäller att hitta en tid som passar alla.

Och till sist, det går att åka tåg hit, antingen över Basel och Lyon eller över Paris. Och det är inte så dyrt. Jag kommer att uppdatera allteftersom jag får bra tips och erfarenheter.

Birgitta


DSC00406

Elizabeth kom hela vägen från Kalifornien för att måla med oss. För andra gången. 


© Birgitta Elfström  2015-17, Design: aredal.se